Giclee printen

giclee printen

De Giclee print is een nieuwe en moderne vorm van reproduceren. De reproducties voldoen aan de kwalitatieve hoge eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars worden gesteld. De Giclee kunstdruk is een volwaardig alternatief voor de meer bekende traditionele grafische technieken zoals bijvoorbeeld de zeefdruk.

 

Met een Giclee kunstdruk is het mogelijk geworden om meer rendement uit de originele kunstwerken te halen en naast extra inkomsten ook nog eens meer bekendheid te verwerven voor een groter publiek. Een uitgave van een gelimiteerde editie zorgt voor meer bekendheid omdat de kunstwerken breder worden verspreid en daardoor bekender worden.

 

Echte Giclee prints zijn vervaardigd met een enorme hoge resolutie (minimaal 1140dpi tot 2880 dpi) en gedrukt met kostbare pigment inkten op zuurvrije materialen. De papiersoorten zijn gecoat, wat ervoor zorgt dat de inkten niet afbreken. Giclee komt van het Franse werkwoord ‘gicler’ wat stralen of vernevelen betekent. Bij deze techniek worden hoogwaardige inkten in verschillende kleurlagen aangebracht op speciaal kunstdrukpapier (fine art papier). De Giclee vindt zijn oorsprong eind jaren 80 in de Verenigde Staten.

 

Onze kunstreproducties worden vervaardigd met o.a. een Canon PRO- 6000S. Dit is een 12 kleuren printsysteem dat op 2400 DPI een maximaal kleurbereik waarborgt. Deze high end machine print met speciaal voor deze toepassing ontwikkelde LUCIA PRO Ink ( een water gedragen, hoog gepigmenteerde en chemievrije inkt). De door ons geselecteerde speciale materialen zoals o.a. Fine Art Paper en Artist Canvas zijn afkomstig van gespecialiseerde papier producenten als Innova en Hahnemuhle. De combinatie tussen hoogwaardige inkten en zuurvrije materialen waarborgt een houdbaarheid en lichtechtheid van meer dan 50 jaar. De Giclee leveren we met een gesigneerd certificaat van echtheid.

Topkwaliteit groot formaat scan van uw kunst

het proces

De Giclee productie begint met het digitaliseren van het origineel. Daarvoor gebruiken wij onze Cruse grootformaat scanner. De scan wordt d.m.v. kleurmanagement, lithografie en proofing bewerkt tot een zo goed als perfecte kleurmatch met het origineel. Zeer ervaren vakmensen voeren het gehele proces voor u uit. Indien gewenst kan de kunstenaar nog een steentje bijdragen aan dit proces middels een stukje persoonlijke inbreng.

 

Na goedkeuring van de kunstenaar slaan we het bestand digitaal op als master. Deze master vormt de basis voor de gelimiteerde kunstdruk oplage. De Giclee is altijd van een rasterloze kwaliteit.

 

Bovenstaande methode maakt het bestellen van kleine oplagen en zelfs losse exemplaren (Printing On Demand) mogelijk. Daarbij is dit zonder de nadelen van traditionele technieken zoals enorm hoge opstartkosten. Een ander voordeel is dat niet direct de gehele oplage hoeft te worden afgenomen. U bestelt hetgeen u nodig heeft, de rest bestelt u later.

 

Wij staan garant voor de kwaliteit en kleurechtheid van alle exemplaren!

Garantie en levensduur

Garantie & Levensduur

Naast de kleurechtheid garantie van 50 jaar, respecteren wij tevens de gelimiteerde oplage. We maken nooit meer afdrukken dan door de kunstenaar besteld. We garanderen dat middels een certificaat van echtheid.

 

Wij vermelden op dit certificaat alle belangrijke gegevens betreffende de uitgave. Er staat een afbeelding van het kunstwerk op, de naam van kunstenaar, mogelijke titel en de oplage. Alle certificaten zijn uniek doordat ze zijn voorzien van een nummering en signatuur van de kunstenaar. Dit certificaat is tevens de garantie op lange houdbaarheid.

De printer, inkt en papier bepalen de kwaliteit en levensduur van een Giclee. Daarom produceren wij uitsluitend met zeer betrouwbare hoog-gepigmenteerde waterbestendige pigment inkten. De kwaliteit van deze inkten is uitgebreid getest door Canon en een onafhankelijk testlaboratorium heeft de kwaliteit bevestigd. De door ons gebruikte inkten, fine art papier en fotopapier soorten leveren in combinatie een kleurechtheid garantie van minimaal 50 jaar* op.

 

* De garantie is afhankelijk van materiaal en de mate van blootstelling aan UV straling. Doorgaans gaan Fine Art papier doeken het langst mee.

Voordelen voor de kunstenaar

Voordelen voor de kunstenaar

POD (printen op afroep)

Giclée techniek maakt het mogelijk kleine oplagen of zelfs losse exemplaren te bestellen, wij noemen dat Printing On Demand (POD). U hoeft dus geen grote investering te doen om een volledige oplage te kopen zoals gebruikelijk bij traditionele druktechnieken zoals zeefdruk. POD maakt het mogelijk eerst één exemplaar te bestellen en de volgende pas na verkoop van het eerste exemplaar. Zo blijft uw financiële risico klein!

 

U bepaalt het formaat

Wanneer er een digitale master van uw werk is gemaakt, kunt u zelf bepalen op welk formaat we een afdruk maken. De digitale techniek maakt het mogelijk uw kunstwerk te verkleinen of te vergroten. Afhankelijk van het oorspronkelijke formaat van uw werk behoren vergrotingen tot wel 600% tot de mogelijkheden.

 

Diverse materialen

Op papiervlak bieden wij diverse soorten en merken aan. Wij gebruiken hoofdzakelijk materialen van Innova (vergelijkbaar met Hahnemuhle). Zo is er altijd een materiaal beschikbaar dat aan uw specifieke wensen voldoet en binnen uw budget past.

 

Optimale kleurreproductie en kleurcorrectie mogelijkheden

Onze vakmensen op het gebied van lithografie en kleurmanagement zorgen telkens weer voor een zo goed als perfecte kleurreproductie. Onze ervaring in combinatie met moderne software stellen ons in staat uitgebreide kleurcorrectie toe te passen op de masters van uw kunstwerken waardoor onze reproducties uw origineel zo dicht mogelijk benaderen. Wij gebruiken een Barbieri spectrophotometer waarmee we onze eigen ICC profielen samen stellen. Deze profielen worden regelmatig gecontroleerd en waar nodig aangepast voor nieuwe materialen. Zo kunnen wij instaan voor een constante kleurkwaliteit, ook als er maanden of jaren tussen de productie van twee runs voorbij gaan.

 

Opslag en back up

Uw goedgekeurde digitale master slaan wij voor u op op onze server. Van deze server maken wij iedere 24 uur een reserve kopie. U kunt er dus gerust op zijn dat uw bestand veilig is opgeslagen. De goedgekeurde papieren master slaan wij op in een beschermende envelop in een UV-stralingsvrije omgeving. Deze gebruiken wij als kleurreferentie voor toekomstige producties.

 

Ons proces is milieuvriendelijk

Onze LUCIA PRO Inkten zijn chemievrij, watergedragen inkten. Daardoor hebben deze inkten geen schadelijke effecten op het milieu. De door ons gebruikte substraten bestaan voornamelijk uit natuurlijke grondstoffen, zijn ph-neutraal en vrij van verlijmingsmiddelen en chemische witmakers.