Wat is Giclée?

Een giclée print wordt gedrukt met de beste inkt op zuurvrije materialen voor de hoogste kwaliteit

Echte Giclee prints zijn vervaardigd met een enorme hoge resolutie van minimaal 1140dpi tot 2880 dpi. De prints worden gedrukt met kostbare pigment inkten op zuurvrije materialen. De papiersoorten zijn ook gecoat, wat ervoor zorgt dat de inkten niet afbreken.

Giclée komt van het Franse werkwoord ‘gicler’ wat stralen of vernevelen betekent. Dit vertaald zich letterlijk naar de wijze waarop de print afgedrukt wordt. Bij deze techniek worden namelijk hoogwaardige inkten in verschillende kleurlagen aangebracht op speciaal kunstdrukpapier (fine art papier).

Een reproductie op giclée wordt geprint met milieubewuste inkt

Onze giclée kunstreproducties worden vervaardigd met een Canon PRO- 6000S printer. Dit is een 12 kleuren printsysteem dat op 2400 DPI een maximaal kleurbereik waarborgt. Deze high end machine print met LUCIA PRO Ink. Een inkt speciaal ontwikkeld voor het printen van kunstreproducties op fine art paper. Deze inkt is een water gedragen, hoog gepigmenteerde en chemievrije inkt.

watisgiclee1_1200x350px

Een officiële giclée met de juiste materialen en certificaat van echtheid

De door ons geselecteerde speciale materialen zoals o.a. Fine Art Paper en Artist Canvas zijn afkomstig van gespecialiseerde papier producenten als Innova en Hahnemuhle. De combinatie tussen hoogwaardige inkten en zuurvrije materialen waarborgt een houdbaarheid en kleurechtheid van meer dan 50 jaar. De Giclée leveren we indien gewenst met een gesigneerd certificaat van echtheid.