De keuze voor WijPrintenKunst brengt veel voordelen met zich mee

De keuze voor WijPrintenKunst brengt veel voordelen met zich mee

Persoonlijke service met individuele aandacht

Bij WijPrintenKunst begrijpen we dat wij werken met bijzondere kunstwerken in alle vormen en maten, die met grote zorg behandeld dienen te worden. Persoonlijke service staat daarom bij ons op nummer 1. Door persoonlijke gesprekken, individuele aandacht tijdens het werkproces en onze jarenlange ervaring in de grafische sector kunnen wij de service en kwaliteit leveren die elk kunstwerk verdient.

Hoogwaardige scans met de Cruse Synchron Table Scanner

Onze Cruse grootformaat scanner is de Rolls Royce onder de scanners. Door een maximaal scanformaat van maar liefst 150×250 cm is de afmeting van het scanwerk zeker net zo indrukwekkend als de kwaliteit van de scan. Door de hoge kwaliteit van dit apparaat kunnen wij zeer gedetailleerde scans maken van een kunstwerk, welke we achteraf tot wel 600% kunnen vergroten. Deze scans zijn daarna te gebruiken voor verzekeringen, kunstuitleningen of reproducties van een hoge kwaliteit.

Het digitale bestand van een scan slaan wij op in ons eigen back-up systeem

Na het scannen van je kunstwerk, bekijken we samen het digitale bestand met onze eigen kleurmanager. Bij goedkeuring van het digitale masterbestand slaan wij deze op, op onze server. Van deze server maken wij daarna iedere 24 uur een reserve kopie, zodat je er gerust op kan zijn dat je bestand veilig is opgeslagen bij ons. Dit bestand kun je ook gebruiken bij zaken zoals verzekeringen, website en folders. Kies je ervoor om je kunstwerk te reproduceren? Dan maken wij ook een papieren proefprint die wij na goedkeuring bewaren in een beschermende envelop in een UV-stralingsvrije omgeving.

Binnen onze werkwijze maken wij gebruik van Printing on Demand

Vanwege ons uitgebreide back-up systeem kunnen wij Printing on Demand aanbieden. Dit betekent dat we het opgeslagen kunstwerk eenmalig printen op elk gewenst materiaal. Wanneer deze reproductie wordt verkocht, kunnen wij de art print nogmaals eenmalig uitprinten zodat de ‘voorraad’ wordt aangevuld. Door deze werkwijze hoeven er geen grote investeringen gedaan te worden om grote oplages op te kopen, heb je geen grote opslag nodig en is het financiële risico maar klein! Je besteld pas een nieuwe kunst kopie, wanneer de eerste is verkocht.

WijPrintenKunst biedt een brede materiaalkeuze aan voor unieke kunst reproducties

Wij hebben al een keuze gemaakt voor hoogwaardige materialen die wij als standaard zien. De standaard producten die we aanbieden zijn Giclée prints, Dibond, Acrylaat en Alu-Dibond, inclusief verschillende ophangsystemen. Ieder materiaal heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken.

Voor reproducties op Giclée bieden wij 2 verschillende soorten papier aan: Fine art paper van Innova (280 grams, cotton paper, veel textuur, licht gele kleur) & Cotton Matt Smooth van Papergraphics (300 grams, cotton matt, gladde textuur, witte matte kleur).

Liever een art print op specifiek materiaal zoals hout, steen of canvas? Ook dit is mogelijk! Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we bespreken graag alle opties.

Door onze jarenlange ervaring in de grafische sector kunnen wij optimaal kleurmanagement garanderen

Onze vakmensen op het gebied van lithografie en kleurmanagement zorgen telkens weer voor een zo goed als perfecte kleurreproductie. Onze ervaring in combinatie met moderne software stellen ons in staat uitgebreide kleurcorrecties toe te passen op de masters van de kunstwerken. Hierdoor kunnen wij onze reproducties zo waarheidsgetrouw en kleurecht printen, ook als er maanden of jaren tussen de productie voorbij gaan.

Je eigen art prints online verkopen via het WijPrintenKunst platform en webshop

WijPrintenKunst heeft zijn eigen platform en webshop voor de kunstenaar opgezet. Wij zien veel kunstenaars met fantastische kunstwerken langskomen om deze te laten scannen, digitaliseren en reproduceren. Om onze kunstenaars een handje verder te helpen hebben wij daarom een online webwinkel opgezet waar kunstenaars vrijblijvend hun art prints op kunnen zetten. Wij zorgen voor de online publicatie, marketing, verkoop, productie en verzending. Na verkoop ontvangt de kunstenaar zijn eigen commissie, zonder hiervoor extra tijd of geld kwijt te zijn. Verkopen zonder zorgen dus! Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.