Voor de kunstenaar

Professionele Digitalisatie en Reproductie van je kunstwerken.

De basis voor een kwaliteitsreproductie begint bij het kaliber van het digitale bestand. Helaas ervaren kunstenaars vaak zodra ze willen reproduceren, dat groot formaat fotografie niet voldoet aan de eisen voor het maken van een volwaardige print.

 

Door het gebruik van een Cruse Synchron Table scanner, kunnen wij hoogwaardige scans maken van de beste kwaliteit. 

Elke druppel verf, elke penseelstreek en iedere potloodlijn wordt zeer gedetailleerd overgenomen. Vanuit deze digitale bestanden kunnen wij dan schilderijen tot wel 600% vergroten. Hierdoor kan uiteindelijk een kunstwerk van A5-formaat, geprint worden op bijna A0-formaat! Door onze ervaring in de grafische sector kunnen wij een reproductie van je kunstwerk printen met de beste kwaliteit.

Gedetailleerde scans door onze Cruse Scanner. ​

Het digitaliseren en reproduceren van kunstwerken brengt veel voordelen met zich mee. Onze Cruse grootformaat scanner is de Rolls Royce onder de scanners. Er is geen betere oplossing voor het scannen van schilderijen. Door een maximaal scanformaat van maar liefst 150×250 cm is de afmeting van het scanwerk zeker net zo indrukwekkend als de kwaliteit van de scan. De scanner is uitgerust met een gefixeerde lichtbron en objectief in combinatie met een bewegende tafel met vacuüm. Hierdoor scant de Cruse Synchron Table scanner in ongeëvenaarde scherpte en kleurechtheid jouw originele kunstwerken. De kwaliteit blijkt ook wel uit een aantal van de andere gebruikers van de Cruse Scanner waaronder NASA, het wereldberoemde J. Paul Getty Museum in de U.S.A. en The National Archives of London.

Een Reproductie met perfect kleurmanagement op elk gewenst materiaal.

Onze kunstreproducties worden vervaardigd met o.a. een Canon PRO- 6000S printer. Dit is een 12 kleuren printsysteem dat op 2400 DPI een maximaal kleurbereik waarborgt. Deze high end machine print met een inkt welke speciaal voor deze reproducties is ontwikkeld, de LUCIA PRO Ink. Dit is een water gedragen, hoog gepigmenteerde en chemievrije inkt. Na een eerste proefdruk gaat onze eigen lithograaf aan de slag met kleurmanagement. Hij zorgt ervoor dat elke print van je kunstwerk waarheidsgetrouw is aan het origineel.

Een zorgeloos en veilige back-up van jouw digitale kunstwerken.

Na het scannen, digitaliseren en proef printen van je kunstkopie, zorgen wij de correcte De goedgekeurde digitale masterbestand slaan wij op, op onze server. Van deze server maken wij iedere 24 uur een reserve kopie. Je kan er dus gerust op zijn dat het bestand veilig is opgeslagen. De goedgekeurde papieren master slaan wij op in een beschermende envelop in een UV-stralingsvrije omgeving. Deze gebruiken wij ook als kleurreferentie voor toekomstige reproducties.

Samenwerken begint hier!

Geïnteresseerd in onze wat wij voor u kunnen betekenen? 

Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we kennis maken! 

Telefoon

+31 455 41 55 66

E-mail

info@wijprintenkunst.nl

Adres

Sportstraat 6 6466 AW Kerkrade

Bel mij terug

Geïnteresseerd in onze diensten?
Vul het formulier in en wordt teruggebeld.