Voordelen


De voordelen van Digitaliseren en Reproduceren.

Wanneer je bij ons een schilderij laat digitaliseren en printen, zorgen wij voor de een persoonlijke aanpak met de beste kwaliteit. Er zijn meerdere redenen waarom digitalisatie van je kunstwerken zo belangrijk is. Denk hierbij aan het vastleggen van de waarde voor de verzekering, waarheidsgetrouwe afbeeldingen tonen op website en social media en gedetailleerde prints maken voor de verkoop.

Optimale kleurreproductie en kleurcorrectie mogelijkheden

Onze vakmensen op het gebied van lithografie en kleurmanagement zorgen telkens weer voor een zo goed als perfecte kleurreproductie. Onze ervaring in combinatie met moderne software stellen ons in staat uitgebreide kleurcorrecties toe te passen op de masters van de kunstwerken. Hierdoor kunnen wij onze reproducties zo waarheidsgetrouw en kleurecht printen. Wij gebruiken een Barbieri spectrophotometer waarmee we onze eigen ICC profielen samen stellen. Deze profielen worden regelmatig gecontroleerd en waar nodig aangepast voor nieuwe materialen. Zo kunnen wij instaan voor een constante kleurkwaliteit, ook als er maanden of jaren tussen de productie voorbij gaan.

Eigen opslag en back-up systeem

Je goedgekeurde digitale masterbestand slaan wij op, op onze server. Van deze server maken wij daarna iedere 24 uur een reserve kopie, zodat je er gerust op kan zijn dat je bestand veilig is opgeslagen bij ons. Dit bestand kun je ook gebruiken bij zaken zoals verzekeringen, website en folders. Na het scannen maken wij altijd een proefdruk van je werk, waarbij onze eigen lithografie afdeling een perfecte kleurmanagement verzorgt. De uiteindelijk goedgekeurde papieren master slaan wij op in een beschermende envelop in een UV-stralingsvrije omgeving. Deze gebruiken wij als kleurreferentie voor toekomstige producties.

voordelen_materiaal_1200x350px

Printing on demand

WijPrintenKunst maakt het mogelijk om kleine oplagen of zelfs losse reproducties te bestellen, wij noemen dat Printing On Demand (POD). Er hoeft dus geen grote investering gemaakt te worden om een volledige oplage te kopen, zoals gebruikelijk bij traditionele druktechnieken zoals zeefdruk. POD maakt het mogelijk eerst één exemplaar te bestellen en pas na de verkoop van deze eerste reproductie weer een nieuwe te bestellen. Zo blijft het financiële risico klein!

Printen mogelijkheden op bijna elk formaat en materiaal

Wanneer er een digitale master van je kunstwerk is gemaakt, kun je zelf bepalen op welk formaat wij een kopie maken. Onze digitale techniek maakt het namelijk mogelijk om een kunstwerk te verkleinen of te vergroten. Afhankelijk van het oorspronkelijke formaat kunnen wij kunstwerken tot wel 600% vergroten. We bieden verschillende materialen aan waar je reproductie op geprint kan worden. Ieder materiaal heeft weer zijn eigen uitstraling en mogelijkheden. Zo hebben wij Giclée papier, Dibond platen, Acrylaat en Alu-Dibond panelen. Op die manier is er altijd een materiaal beschikbaar dat aan jouw specifieke wensen voldoet en binnen je budget past.

Milieuvriendelijk proces

Onze LUCIA PRO Inkten zijn op basis van water gemaakt en chemievrij. Daardoor hebben deze inkten geen schadelijke effecten op het milieu. De door ons gebruikte substraten bestaan voornamelijk uit natuurlijke grondstoffen, zijn ph-neutraal en ze zijn vrij van verlijmingsmiddelen en chemische witmakers.