FAQ

FAQ

1. Wat moet ik aanleveren?
Uw bestanden bij voorkeur aanleveren als TIF bestand in de kleurmodus RGB voorzien van uw ICC profiel. Eenmaal naar CMYK geconverteerde bestanden nooit terugzetten naar RGB! Mocht u liever andere bestanden zoals een PDF willen aanleveren, is dat geen probleem maar adviseren we wel even te bellen om e.e.a. op elkaar af te stemmen. Voor meer details zie hoofdstuk aanleverspecificaties.

2. Op welk papier worden reproducties geprint?
Ons meest gebruikte substraat is SoftWhiteCotton 280 grams. Dit is zuurvrij, Engels papier van museumkwaliteit. In overleg zijn ook andere substraten mogelijk.

3. Kunnen jullie ook door glas scannen?
Het is niet noodzakelijk uw origineel uit de lijst te halen, onze scanner kan het werk in de lijst, ook achter glas, prima digitaliseren. Het is natuurlijk wel van belang, dat het glas schoon en stofvrij is.

4. Moet ik mijn werk uit de lijst halen voor het scannen?
Nee dat hoeft niet, het meeste werk kunnen we prima binnen de lijst scannen.

5. Kan ik wachten tijdens het scannen?
Dat kan alleen in overleg, bel gerust om de mogelijkheden te bespreken.

6. Printen jullie ook scans die ik zelf heb gemaakt?
Ja, dat is geen probleem, mits de kwaliteit toereikend is voor de door uw gewenste grootte. Indien er ook lithografie nodig is, hebben we bij het op kleur brengen van het bestand wel het origineel nodig.

7. Werken jullie met kleurprofielen?
Ja, onze workflow respecteert profilering. Het is wel verstandig e.e.a. vooraf door te spreken.

8. Bewaren jullie de gemaakte scans?
Na uitlevering verwijderen wij de bestanden tenzij anders overeen gekomen.

9. Wat is lithografie?
Met lithografie bedoelen wij het aanpassen van de kleuren in de scan van een document om de om de afdruk zo kleur echt mogelijk te maken.

10. Wat kost lithografie?
Het uurtarief voor lithografie bedraagt € 75,=. Dat is exclusief de eventueel noodzakelijke afdrukken.

11. Kan ik mijn werk ook alleen laten scannen zonder afdruk?
Ja, we leveren ook scans als eindproduct. Dit gebeurt op basis van 300 DPI en RGB kleurruimte. Natuurlijk zijn hierin ook variaties mogelijk.

12. Hoe lang blijven prints kleurecht?
De termijn ligt onder optimale omstandigheden op zeker 50-70 jaar. Vaak zelfs langer dan 80 jaar, afhankelijk van de blootstelling aan licht.

13. Printen jullie ook gelimiteerde oplagen?
Ja, wij printen oplagen naar wens. Gelimiteerde oplagen zijn gegarandeerd gelimiteerd en worden vaak door u als kunstenaar/opdrachtgever handmatig genummerd en gesigneerd. Wij ontwerpen indien gewenst ook graag uw persoonlijke echtheidscertificaat en verzendverpakking.

14. Hoe zit het met de rechten op mijn werk?
U bent en blijft als kunstenaar de rechthebbende. Wij zullen nooit zonder uw opdracht een product vervaardigen en/of verkopen. Indien gewenst kunt u alle door ons vervaardigde bestanden opvragen.

15. Wat kosten giclées?
Het productieproces kent vele variabelen waardoor de kostprijs varieert. Dat maakt het moeilijk om een betrouwbare prijsindicatie te geven. Wij gaan het liefst het gesprek met u aan zodat wij uw wensen in kaart kunnen brengen. Alleen zo kunnen wij een goed advies geven en een passende offerte uitbrengen.